dilluns, 11 de novembre del 2013

ONE CHILD, ONE TEACHER, ONE BOOK AND ONE PEN CAN CHANGE THE WORLD


SABIES QUE HI HA NENES A QUI NO DEIXEN ANAR A L'ESCOLA?


Hi ha alguns llocs del món on no deixen que les nenes vagin a l'escola.
PERQUÈ? Aquests països creuen que les nenes no han d'estudiar i s'han de quedar a casa fent feines de casa ( rentant, cuidant els germans petits...) en canvi els nens sí que els deixen anar a l'escola. Pensen que els nens i les nenes no són iguals i no tenen els mateixos drets.
Deus estar pensant: " quina sort doncs no anar a l'escola i poder quedar-se tot el dia a casa!", doncs no és així ja que aprendre és molt important.
PERQUÈ CAL ANAR A L'ESCOLA? A l'escola aprenem moltes coses que ens són molt útils per poder anar sols i soles pel món ( llegir, escriure, sumar...). Aprendre ens fa ser capaços de poder triar què volem fer, com ho volem fer, ens ajuda a entendre el món, triar una feina a fer quan siguem grans... Imagina't que no sabessis llegir, no podries anar a comprar al súper perquè no entendries els cartells, i si no sabessis sumar no sabries si tens prou diners, si t'han tornat bé el canvi...
I DE GRAN? No hauries estudiat res, per tan costaria molt que poguessis trobar una feina i no tindries diners per poder menjar, segurament hauries de casar-te amb algú que et pagués el menjar...però no series lliure dependries del teu marit o dona...
Ja veus que encara que et faci mandra aixecar-te al matí per anar a l'escola, en el fons tens molta sort! 
I QUÈ PASSA SI UNA NENA VA A L'ESCOLA? Doncs és el que li va passar a una nena que es deia Malala que vivia al Pakistan. Al seu país van fer una llei on deia que les nenes no podien anar a l'escola, ella volia anar a l'escola tan sí com no ja que volia aprendre. Un dia que tornava de l'escola amb autobús la van disparar. Per sort la Malala es va recuperar del tret i ara es dedica a anar pel món explicant a la gent què passa al seu país. Demana ajuda perquè les lleis del seu país canviïn i les nenes puguin anar a l'escola!
ONE CHILD, ONE TEACHER, ONE BOOK AND ONE PEN CAN CHANGE THE WORLD ( un nen, un professor, un llibre i un bolígraf poden canviar el món) és la frase que ha d'entendre tothom segons la Malala.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada